Untitled diff

Created Diff never expires
60 removals
25 lines
56 additions
21 lines


Renault Latitude
Renault Latitude
 
Седанът Renault Latitude се произвеждал от компанията Renault от 2010 до 2015 година. Производството се извършвало в Пусан, Южна Корея. За известно време, производството било организирано и в Русия, чрез сглобяване на готови детайли. За пет години моделът се развил в едно поколение и един фейслифт.
седан Renault Latitude е продуциран от компанията Renault от 2010 г. до 2015 г. Производството на автомобили от този модел е бил разположен в Южна Корея в Пусан. Тези автомобили са били произведени в Русия от SKD метод за известно време. В пет години са били представени на едно поколение на модела и един нов стил.
 
Renault Latitude I поколение
Renault Latitude I поколение
 
Renault Latitude бил създаден на базата на третата генерация на южнокорейския седан Samsung SM5 и реално представлявал негово усъвършенствано копие. Първоначално автомобилът бил представен на Московския автосалон през август 2010 година. През септември същата година на автосалона в Париж бил представен Renault Latitude, предназначен за европейския пазар, отличаващ се с разширен списък на оборудване и друг набор двигатели. Производството на автомобилите от първо поколение продължило от 2010 до 2013 година.
Моделът на Renault Latitude е създаден въз основа на южнокорейски Samsung SM5 седан от трето поколение и всъщност е модифицираната му копие. Първоначално колата беше представен в Москва автомобилното изложение през август, 2010. Същата година през септември в парижки автосалона Renault Latitude седан, предназначен за европейския пазар и различаващи се в разширен списък на оборудването и гамата на двигателите беше показан. Освобождаване на автомобили от първо поколение се извършва 2010-2013.
 
Автомобилът имал солиден и съвременен дизайн. Вдлъбнатият преден капак, издължените фарове, хромираната решетка на радиатора, излизащата от контура на предницата броня, визуално придавали на автомобила мощен и масивен вид. Като екстра се предлагал панорамен таван, тониран така, че отвън изглеждал напълно черен. В тапицерията на салона се използвала кожа и елементи от истинско дърво, а скалите и стрелките на приборите били покрити с хром. Автомобилите разполагали с богато оборудване. Предлаганите екстри включвали биксенонови фарове, светодиодни задни светлини, лети джанти, парктроник, тризонова климатична система, датчици за светлина и за дъжд, регулируеми седалки с памет за настройките, масажна приставка, аудиосистема и т.н. Интересно решение представлявал йонизаторът за въздух с вграден ароматизатор.
Дизайнът на колата се оказа солидна и модерна. The вдлъбната качулката, с разширено фаровете г. хромирани радиаторна решетка и броня удължава извън границите на предната част визуално даде колата по-мощен и масивен външен вид. Панорамният покрив тонирани по такъв начин, че извън това изглеждаше напълно черен бе предлага като опция. В една вътрешна тапицерия кожа и вложки от естествен дървен материал се използва, и люспи и дръжките на устройства са били покрити с хром. Колите са имали богата пълен комплект. Bixenon фарове и LED назад светлини, лети дискове, на parctronic, три-зонален контрол на климата, сензори за светлина и дъжд, регулируеми седалки с функция за запаметяване на настройките и вложка масаж, аудио системата са сред допълнителните опции. йонизатор на въздуха с интегриран аромата стана интересна особеност.
 
Компанията Renault била официален партньор на Кинофестивала в Кан. През 2011 година, автомобилите Renault Latitude се използвали като транспорт на световните звезди до червения килим.
Компанията Renault е официален партньор на Международния филмов фестивал в Кан. През 2011 Renault Latitude автомобили са били използвани като средства за преместване на филмови звезди на червения килим в Кан.
 
Renault Latitude фейслифт на I поколение
Renault Latitude I поколение нов стил
 
През 2013 година на Парижкия автосалон бил представен фейслифтът на Renault Latitude. В модернизирания автомобил били променени броните и решетката на радиатора. Задните светлини добили друга форма, а фаровете получили светодиодни елементи. Обновено било и арматурното табло.
През 2013 г. в парижки автосалона нов стил на Renault Latitude е доказано. В актуализираните коли броните и радиаторната решетка са променени. Задни светлини върнаха променена форма, и в главата светлини LED вложки се появили. Също така на таблото е актуализиран.
 
През 2015 година било решено да се спре серийното производство на модела. В моделната линия на Renault, той бил заменен от седана Renault Talisman.
През 2015 г. е взето решение да се спре производството на този модел. В моделната гама на Renault ще бъде заменен от Renault Talisman седан.
 
Renault Latitude на външните пазари
Renault Latitude в пазарите на отделните страни
 
Renault Latitude имат своя близнак: автомобилът Samsung SM5, който се произвеждал в обединеното предприятие Renault Samsung Motors в Южна Корея. В Мексико автомобилът бил известен с наименованието Renault Safrane.
Renault Latitude автомобили имат близнаци: Автомобили на Samsung SM5, произведени в Съединените предприятието Renault Samsung Motors в Южна Корея. В Мексико тази кола е по-известен под името Renault Safrane.