25 lines
-49 Removals
21 lines
+45 Additions
Renault Latitude
Renault Latitude
 
Седанът Renault Latitude се произвеждал от компанията Renault от 2010 до 2015 година. Производството се извършвало в Пусан, Южна Корея. За известно време, производството било организирано и в Русия, чрез сглобяване на готови детайли. За пет години моделът се развил в едно поколение и един фейслифт.
седан Renault Latitude е продуциран от компанията Renault от 2010 г. до 2015 г. Производството на автомобили от този модел е бил разположен в Южна Корея в Пусан. Тези автомобили са били произведени в Русия от SKD метод за известно време. В пет години са били представени на едно поколение на модела и един нов стил.
 
Renault Latitude I поколение
Renault Latitude I поколение
 
Renault Latitude бил създаден на базата на третата генерация на южнокорейския седан Samsung SM5 и реално представлявал негово усъвършенствано копие. Първоначално автомобилът бил представен на Московския автосалон през август 2010 година. През септември същата година на автосалона в Париж бил представен Renault Latitude, предназначен за европейския пазар, отличаващ се с разширен списък на оборудване и друг набор двигатели. Производството на автомобилите от първо поколение продължило от 2010 до 2013 година.
Моделът на Renault Latitude е създаден въз основа на южнокорейски Samsung SM5 седан от трето поколение и всъщност е модифицираната му копие. Първоначално колата беше представен в Москва автомобилното изложение през август, 2010. Същата година през септември в парижки автосалона Renault Latitude седан, предназначен за европейския пазар и различаващи се в разширен списък на оборудването и гамата на двигателите беше показан. Освобождаване на автомобили от първо поколение се извършва 2010-2013.
 
Автомобилът имал солиден и съвременен дизайн. Вдлъбнатият преден капак, издължените фарове, хромираната решетка на радиатора, излизащата от контура на предницата броня, визуално придавали на автомобила мощен и масивен вид. Като екстра се предлагал панорамен таван, тониран така, че отвън изглеждал напълно черен. В тапицерията на салона се използвала кожа и елементи от истинско дърво, а скалите и стрелките на приборите били покрити с хром. Автомобилите разполагали с богато оборудване. Предлаганите екстри включвали биксенонови фарове, светодиодни задни светлини, лети джанти, парктроник, тризонова климатична система, датчици за светлина и за дъжд, регулируеми седалки с памет за настройките, масажна приставка, аудиосистема и т.н. Интересно решение представлявал йонизаторът за въздух с вграден ароматизатор.
Дизайнът на колата се оказа солидна и модерна. The вдлъбната качулката, с разширено фаровете г. хромирани радиаторна решетка и броня удължава извън границите на предната част визуално даде колата по-мощен и масивен външен вид. Панорамният покрив тонирани по такъв начин, че извън това изглеждаше напълно черен бе предлага като опция. В една вътрешна тапицерия кожа и вложки от естествен дървен материал се използва, и люспи и дръжките на устройства са били покрити с хром. Колите са имали богата пълен комплект. Bixenon фарове и LED назад светлини, лети дискове, на parctronic, три-зонален контрол на климата, сензори за светлина и дъжд, регулируеми седалки с функция за запаметяване на настройките и вложка масаж, аудио системата са сред допълнителните опции. йонизатор на въздуха с интегриран аромата стана интересна особеност.
 
Компанията Renault била официален партньор на Кинофестивала в Кан. През 2011 година, автомобилите Renault Latitude се използвали като транспорт на световните звезди до червения килим.
Компанията Renault е официален партньор на Международния филмов фестивал в Кан. През 2011 Renault Latitude автомобили са били използвани като средства за преместване на филмови звезди на червения килим в Кан.
 
Renault Latitude фейслифт на I поколение
Renault Latitude I поколение нов стил
 
През 2013 година на Парижкия автосалон бил представен фейслифтът на Renault Latitude. В модернизирания автомобил били променени броните и решетката на радиатора. Задните светлини добили друга форма, а фаровете получили светодиодни елементи. Обновено било и арматурното табло.
През 2013 г. в парижки автосалона нов стил на Renault Latitude е доказано. В актуализираните коли броните и радиаторната решетка са променени. Задни светлини върнаха променена форма, и в главата светлини LED вложки се появили. Също така на таблото е актуализиран.
 
През 2015 година било решено да се спре серийното производство на модела. В моделната линия на Renault, той бил заменен от седана Renault Talisman.
През 2015 г. е взето решение да се спре производството на този модел. В моделната гама на Renault ще бъде заменен от Renault Talisman седан.
 
Renault Latitude на външните пазари
Renault Latitude в пазарите на отделните страни
 
Renault Latitude имат своя близнак: автомобилът Samsung SM5, който се произвеждал в обединеното предприятие Renault Samsung Motors в Южна Корея. В Мексико автомобилът бил известен с наименованието Renault Safrane.
Renault Latitude автомобили имат близнаци: Автомобили на Samsung SM5, произведени в Съединените предприятието Renault Samsung Motors в Южна Корея. В Мексико тази кола е по-известен под името Renault Safrane.
एडिटर
साफ़
PDF के रूप में एक्सपोर्ट करें